Publicat en Formació famílies, Hàbits saludables, Notícies

RECURSOS SOBRE LA PREVENCIÓ DE CONDUCTES DE RISC: alcohol, tabac, porros…

Els experts ens parlen de vàries coses a tenir en compte a l’hora de prevenir i/o enfrontar-se al festeig que els joves fan amb l’alcohol, el tabac, els porros… , amb el seu afany de descobrir, probar, i cercar per si mateixos els límits que els ajudaran a fer-se grans.

  • La confiança i el diàleg, és el primordial.
  • La coherència del que diem amb el que fem: tenim en compte els nostres models?
  • No incitar, però on està el límit amb la sinceritat?
  • Evitar negar fets: però com ho afrontem?
  • Límits: però quan, com?
  • Facilitar que assumeixin la responsabilitat del que fan ajudant-los a questionar-se si tenen respecte per si mateixos i per les substàncies….

A continuació us deixem una colla de publicacions i materials que us poden donar recursos per trobar el vostre camí com a pares i mares, davant aquest tema.

PROGRAMES I RECURSOS EDUCATIUS

Parlem: pàgina molt planera i amb recursos molt concretes sobre com parlar i actuar, sobre diferents substàncies, per a pares i adolescents.

– Connecta amb els teus fills. Eina educativa, per a pares i mares, que intenta resoldre dubtes, pors i inseguretats pròpies de la important tasca de connectar amb els fills per educar-los i conviure-hi. Intenta resoldre dubtes, pors i inseguretats pròpies de la tasca d’educar els fills, en relació al consum de drogues.

– Unes webs informatives i interactives del projecte Drojnet,  per treballar-ho amb els propis adolescents, però que ens poden donar idees de com enfocar el tema amb ells:

 Connecta amb els teus fills. Quan als pares ens preocupa el tabac. Eina educativa, per a pares i mares, que intenta resoldre dubtes, pors i inseguretats pròpies de la tasca d’educar els fills en relació amb el consum de tabac.

– Connecta amb els teus fills. Quan als pares ens preocupen els porros.

 Connecta amb els teus fills. Quan als pares ens preocupen les begudes alcohòliques

– Connecta amb els teus fills. Quan als pares ens preocupen els estimulants i les drogues de síntesi

8 equilibris. Pares i mares que consumeixen alcohol i altres drogues. Llibret adreçat a pares i mares consumidors de drogues compost de vuit narracions que expliquen casos reals. Les històries presentades volen crear un espai de reflexió amb l’objectiu de reduir els riscos associats al consum, especialment els que estan vinculats amb l’educació, i incrementar els aspectes de seguretat de l’entorn, en els espais on conviuen infants i adults.

Entrenamiento familiar en habilidades educativas para la prevención de las drogodependencias.

Usos adolescents de drogues:  (Sessió realitzada a Girona el 22 de novembre de 2013) a professionals del CSMIJ i CAS al voltant dels usos adolescents de drogues i idees per com a bordar-ho tant individualment, familiar i comunitari.

Parlemdedrogues.cat. Guia preventiva per la prevenció de drogues en l’àmbit familiar. Granollers_Acció Municipal en el Consum de Drogues. Font: Ajuntament de Granollers i MC de la Vall del Tenes

– LÍMITS . Programa d’actuació preventiva familiar de la transgressió i del consum de drogues en menors i joves que passen pel circuit de la justícia juvenil.

ARTICLES QUE PODEN SER DEL VOSTRE INTERÈS:

Reflexiones entorno a los jóvenes y las drogas. Fernando Conde. Font: Revista CEAPA. Desembre de 2004.

Drogues i adolescències: conèixer, compendre i actuar. Jordi Bernabeu i David Santijas. Font: El 9Nou. 19 de febrer de 2009.

Sobre los porros y la adolescencia.  Jordi Bernabeu. Font: La Vanguardia. 7 de juny de 2009.

Porros, adolescències i senyals de fum. Jordi Bernabeu. Font: Congrés “Hablemos de Drogas”. Fundació Social La Caixa i FAD. 3, 4, 5 de juny de 2009.

Cuando los adolescentes cambian y los adultos no. Jaume Funes. Font: Congrés “Hablemos de Drogas”. Fundació Social La Caixa i FAD. 3, 4, 5 de juny de 2009.

Adolescentes con autonomía. Jaume Funes Font: La Vanguardia. 25 de juliol de 2010.

Joves i riscos. De què parlem? Oriol Romaní. Font: Revista Papers de Joventut.  Octubre de 2010.

MÉS INFORMACIÓ:

http://hemerotecadrogues.cat/page/30/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s