Publicat en Activitats, Notícies

MOBILITZACIONS CONTRA LES RETALLADES I PER UNA ESCOLA EN CATALÀ

Mig miler de persones es van manifestar el passat dissabte 17 de maig contra la Lomce i les retallades de la Generalitat pels carrers de Barcelona.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), format per sindicats, entitats pedagògiques i associacions de mares i pares, van protestar contra la Lomce, per ser l’atac més planificat’ contra l’educació des del final del franquisme i es va fer una crida a desobeir-la ja que entrarà en vigor a primària el curs que ve. També es va anar contra el model educatiu de la consellera Irene Rigau; la comunitat educativa li reclama que aturi el decret de plantilles, les retallades i es “substitueixin les baixes des del primer dia.

FONTS: http://www.ara.cat/societat/comunitat-manifesta-Wert-retallades-dEnsenyament_0_1139286387.html

Pel 14 de juny, també hi ha convocada a Barcelona una cercavila multitudinària per l’escola catalana.

AAFF CARTELL SOM ESCOLA PUBLICS3

Somescola.cat ha anunciat la convocatòria d’una cercavila multitudinària per l’escola catalana al centre de Barcelona el proper 14 de juny a la tarda. Es tracta d’una mobilització que vol aplegar milers de persones de la comunitat educativa i de la resta de la societat civil per convertir-se en un clam històric en defensa de l’escola catalana i del dret a decidir el propi model educatiu coincidint amb el final de curs 2013-2014.

La coordinadora d’entitats ha destacat que la rua transcorrerà de forma festiva i reivindicativa alhora, amb la participació de grups de cultura popular, bandes de música i companyies de teatre de carrer. També es vol implicar activament les escoles i les entitats d’educació en el lleure mitjançant un projecte pedagògic: que els infants i joves aprenguin a fer-se el seu capgròs per poder-lo estrenar durant la cercavila.

Somescola.cat destaca que la defensa col·lectiva del model escolar vigent és una qüestió de democràcia i de país. Amb aquesta cercavila, la coordinadora vol ratificar la unitat cívica al voltant de l’escola catalana i mostrar el rebuig social a la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules, tant a la LOMQE com a la recent sentència del TSJC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s